Vă invit la o călătorie în sufletul iubitului

poveste de dragoste scrisa de lucretia ionescu buiciuc

Acum trei luni, când lumina amurgului se îmbina cu cea a serii, am făcut o călătorie în sufletul iubitului, grăbită, deoarece Toamna așternea nămeți de vise peste clipele desfrunzite ale speranței.
Am așteptat mult, poarta sufletului era ferecată și doar dorința mea nesăbuită de a-i citi gândurile mi-a dat puteri de a înlocui tăcerea cu versuri plânse de dor. Privirea albastră a iubitului, metalizată, de ce oare ?, a supărat Universul ce încăpea acum într-un geamantan cumpărat de la Târgul de Antichități acum câțiva ani. Sfioasă, i-am mângâiat mâna, rece ca un sloi de gheață, și am simțit cum iubirea se topește repede fără ca Primăvara să fi venit. Mi-am udat sufletul cu apa divină a cerului și Iubitul a râs, de ce oare ?, hohote de râs ce se propagau din an în an și pe care ecolul le multilplica în mii de săgeți, obosindu-mă.
Luna, uimită și ea de torentul indiferenței Lui, trimitea spre mine mângâieri calde, diafane, dar ce nu puteau înlocui îmbrățișările din noaptea uitării.
- Nu te-ai schimbat…..sau poate privirea…, privirea are ceva din trecutul nostru, dac㠖mi aduc bine aminte, seamănă a sentință.
- Nu-ți aduci aminte, dragul meu ! Timpul ne e prieten sau dușman, dar pentru tine e neutru. I-ai întors spatele uitând că prezentul te așteptă cu struguri brumați ce n-o să mai dea în vinul iubirii.
- Iarăși îmi reproșezi... De ce ai venit?
- Să verificăm balanța vieții. Fără tine nu s-ar fi dezechilibrat atât de mult, fără tine nu aș fi avut nevoie de mii de foi pe care să-mi notez stângăciile din nopțile când vântul trântea cu putere poarta sufletului tău. De ce-ai incuit-o, iubite ?
Iubitul râdea, aprinzâdu-și tacticos un Kent. Cu mișcări studiate, făcea rotocoale de fum pe care le împrăștia nepăsător în noapte, și atunci am înțeles că sufletul său iubitor este doar iluzia ce-mi dă puterea divină de a păși nerăbdătoare spre mâine. Privea degajat în jur fără să audă pasărea albă ce-ngână o baladă, fără să simță emoția revederii ce făcuse din mine FEMEIA ANOTIMPURILOR. Nimic din ce se cheamă « trecut » nu-l mai impresiona, sufeltul îi devenise un un imens « gol » în care aș fi putut să mă rătăcesc din prea multă dragoste.
Drumul sufletului era destul de anevoios, de o parte și de alta prăpăstii, doar în depărtare, acolo unde cerul se unește cu pământul, se zărea o undă de speranță ce căpătase forma unei linii verticale. Am vrut să mă-ndrept spre ea, dar a strigat cu furie :
- Nu mergem acolo !
- De ce nu se poate ? Privește cât de frumos s-a împodobit amurgul pentru venirea noastră !
- Nu, nu merg…Mă dor orele așteptării și abisul spre care vrei să mă-ndrepți seamănă cu sufletul meu. Ce-aș mai găsi în el după atâta amar de vreme ?
- Lasă-mă să caut în ungherele ascunse taina despărțirii și a iubirii. Voi găsi flori de pe Dealul Făgăduinței și petale de lacrimi uscate din vremea când număram stelele culcați în căpița de vise.
I-am mângâiat buzele ce îngânau aceeași melodie « Hai,vino iar in gara noastră mică… », în timp ce ploaia ducea aspre alte timpuri frânturi de dor.
- E intuneric…Sufletul nu se poate citi ca pe o carte deschisă…, am spus încet, încet, și o batere de aripi se auzea tot mai aproape de noi.
Stătea nemișcat, nu-l mai interesa nimic din prezentul nostru.
- Mi-e sete ! Dă-mi apă.
Am adunat în pumni picături de ploaie și de lacrimi pe care iubitul le-a sorbit cu nesaț Și-a acoperit fața cu mâinele mele nespus de calde și picăturile de ploaie cădeau reci ca între doi străini.
Fără să-și dea seama, eu deja ajunseserăm în acel mai îndepărtat ungher al sufletului, lovindu-mă, pe întuneric, de mici amintiri care împietriseră de atâtea ore absente. Căutam cu nesaț Geneza iubirii pe care eram sigură că am pus-o în sertarul din dreapta sufletului. Îl deschid cu mare greutate, ruginiseră balamalele din cauza clipelor neputincioase ale așteptării, dar sertarul era gol. Nici măcar o fărâmă de amintire nu s-a rătăcit in acest noian de vise. « Poate am greșit sertarul », îmi spuneam neputincioasă, « Sau poate… Nu, la asta am să mă gândesc mai târziu… »
Am urcat dealul ce ducea spre inima lui și de unde porneau dune, auzindu-se urletul sfâșietor al trecutului despletit în doliu. Mi-a fost frică în acel moment să nu fiu sfâșiată de colții neiertători ai destinului care de un timp încoace îmi tot flutură bestia arămie a uitării. M-am strecurat în celălalt ungher al sufletului unde am găsit foi îngălbenite pe care notam iubirea și noaptea iubirii. Le-am strâns cu grijă pentru a le reciti într-o altă noapte când stelele dorm.
- Mi-e sete ! Mi-e sete ! repeta iubitul cu sufletul uscat de dor.
Cum să fi trezit la viață ceea ce sufletul uscase?
Ploaia se liniștise. Ici-colo se auzeau greierașii și o muzică divină a cuprins Universul în timp ce iubitul călătorea spre o lume iluzorie doar a lui


publicata in 2012-07-22


Love, romance and relationship quotes for your soul

 • 'This is one of the miracles of love: It gives ... a power of seeing through its own enchantments and yet not being disenchanted.'
  ~ C S Lewis
 • 'True love cannot be found where it truly does not exist,
  Nor can it be hidden where it truly does.'
  ~ Anonymous
 • 'Let those love now who never loved before; Let those who always loved, now love the more.'
  ~ Thomas Parnell

Cautare in articole

Cele mai recente articole

sfaturi despartiri

Ce spun celebritatile despre despartiri

Uneori e aproape imposibil sa iti imaginezi ca vei putea merge mai departe dupa o despartire dureroasa. Si totusi, cu cateva mici exceptii, oamenii resuesc sa isi revina, sa faca …

Citeste mai departe ›
relatii si iubire

Semne clare ca partenerul te iubeste

La inceput de relatie, imediat ce doi parteneri incep sa isi declare fatis iubirea unul fata de celalalt, nu incap semne de indoiala ca sentimentele lor sunt puternice si ca …

Citeste mai departe ›
relatii toxice

Semnele care scot la iveala o relatie toxica

Relatiile devin toxice atunci cand se rupe echilibrul dintre cei doi parteneri. Atunci cand cei doi inceteaza sa mai fie parteneri egali, cand unul dintre ei incearca sa il domine …

Citeste mai departe ›

Din dragoste - Caricaturi

  Sursa: www.caricaturisai.ro


evomag.ro

Mesaje de dragoste

 • De-a lungul timpului, am construit o colectie impresionanta de mesaje de dragoste. Te invitam sa adaugi si tu mesajul tau de dragoste favorit.
 • Vrei mai multe mesaje de iubire? Citeste colectia de mesaje de iubire.