Relatii
Am scris de multe ori despre motivele pentru care relatiile esueaza. Majoritatea dintre acestea insa, sunt cat se poate de evidente si nimeni nu le poate pune la indoiala. Exista insa si motive mai putin evidente, pe care unii le-ar considera chiar surprinzatoare. Iata cateva exemple concrete:
Compatibilitatea
In general, cand vorbim despre compatibilitate in cadrul unui cuplu, vorbim despre un lucru cat se poate de pozitiv, de care depinde supravietuirea acestuia in mare masura. Cu toate acestea, ce e prea mult strica si la fel se intampla si in cazul compatibilitatii. Doi oameni care sunt imaturi, nesiguri sau se confrunta cu alt fel de probleme, in cazul in care isi gasesc compatibilitatea in acestea, se vor intelege pana la un punct insa relatia nu va fi una de durata si nici una satisfacatoare. Sa ne imaginam de exemplu doi oameni care traiesc doar pentru a avea parte de experiente extreme. Sau doi oameni care sunt atat de nesiguri incat formeaza o relatie codependenta.
Prea mult atasament
E cat se poate de natural si sanatos ca cei doi parteneri sa fie atasati unul de celalalt. Se poate intampla insa ca unul sa fie mult prea atasat de celalalt pentru a mai putea vorbi despre o relatie sanatoasa. In acest caz, cel care sufera de atasament de acest gen, va cauta permanent compania celuilalt, fara a-l lasa sa respire sau sa faca orice individual. Mai mult, acesta se va simti nesigur si deprimat atunci cand nu se afla in compania celuilalt motiv pentru care va pune presiune constanta pe el/ea pentru a nu ramane singur.
In dormitor, totul e perfect
Nimeni nu spune ca e un lucru rau sa gasesti satisfactie deplina in a face dragoste cu partenerul de viata. Uneori insa, aceasta activitate, daca este perfecta, poate masca alte probleme din cadrul relatiei, mai ales atunci cand fiecare cearta se incheie cu o impacare intre asternuturi, ramanand astfel nerezolvata deoarece in pat se rezolva doar emotiile negative, nu si problemele care le-au creat.
Lipsa conflictelor (certurilor)
Nimanui nu ii place certurile. Cu toate acestea, ele sunt uneori necesare, deoarece scot la iveala problemele de zi cu zi si, daca nu le lasam sa degenereze, le putem folosi pentru a rezolva aceste probleme prin comunicare si munca in echipa. Mai mult, oamenii sunt diferiti, rareori vom gasi doi indivizi care sa fie cel mult asemanatori si de aceea, e normal sa apara si conflicte intre ei, mai ales daca sunt in relatii de lunga durata, locuiesc impreuna, isi petrec mare parte a timpului liber impreuna. Un cuplu care nu se cearta deloc nu inseamna ca nu se confrunta cu conflicte sau nemultumiri. Ba chiar dimpotriva, ele sunt mai mari si mai devastatoare pentru ca in lipsa certurilor, acestea vor fi ignorate, amanate la nesfarsit, lasate sa se adune si sa se transforme in manie, frustrare, chiar ura.
Scris de Caesar
Oricat de mult ne-am dori sa ne ferim de conflicte si de probleme in relatiile pe care le avem cu cei dragi, cum nimeni nu e perfect, se intampla adeseori …
Citeste mai departe ›Esti intr-o relatie, a trecut deja ceva vreme, simti ca totul merge perfect petru tine si pentru partener, mai ai insa o singura intrebare: te iubeste sau nu? Ei bine, …
Citeste mai departe ›Oricat de mult ne-am dori sa avem parte de relatii in care sa nu ne certam absolut deloc, este cat se poate de evident faptul ca o asemenea dorinta este …
Citeste mai departe ›Te-ai intrebat vreodata care sunt semnele care prevestesc esecul unui cuplu? Ce se intampla cu cei doi parteneri atunci cand sunt deja pe cale de a se desparti sau de …
Citeste mai departe ›Nimeni nu isi doreste sa fie singur atunci cand alternativa este cea de a te putea bucura de o relatie stabila, echilibrata si fericita alaturi de persoana iubita. Ei bine, …
Citeste mai departe ›O relatie este un construct extrem de complex care poate fi destabilizat de cele mai banale lucruri. Conteaza intotdeauna ce faci si ce spui dar in acelasi timp, pot conta …
Citeste mai departe ›