Relatii
Nicio relație nu e la fel cu alta, așa cum nici doi oameni nu pot fi identici. Sunt însă lucruri pe care le putem considera oarecum universal valabile în ceea ce privește felul în care comunicam și ne raportăm unii la alții. Iar relațiile, atunci când nu sunt din capul locului dezechilibrate și distructive, pot fi îmbunătățite cât se poate de simplu. Cum? Iată câteva exemple:
Validarea verbală
Oamenilor le place nu doar să fie iubiți și ascultați ci și validați, complimentați, lăudați. Să știe că sunt importanți pentru persoana pe care o iubesc, că aceasta îi apreciază și le recunosc valoarea sau mai degrabă plus-valoarea pe care o aduc în relație. NU te sfii să îți complimentezi partenerul, să îl lauzi atunci când are o reușită personală și să îi mulțumești atunci când aduce un aport pozitiv asupra relației ori asupra ta.
Spune întotdeauna ce îți dorești
Nici un partener nu îți va putea citi gândurile pentru că oamenii, surpriză, nu beneficiază de capacități telepatice. Prin urmare, nu îți ascunde niciodată intențiile și preferințele, chiar atunci când acestea nu coincid cu cele ale partenerului. Pentru a evita conflictele și neînțelegerile, calea cea mai bună este cea de a încerca să vă cunoașteți cât mai bine posibil. Iar, această cunoaștere, e imposibil de atins fără comunicare sinceră și directă.
Privește în viitor
Cu toții avem parte de conflicte și neînțelegeri și, așa cum am mai spus-o deja, pentru că nu suntem identici, avem toate șansele să trecem și prin momente mai puțin plăcute de-a lungul vieții în doi. E bine dacă poți evita conflictele dar și mai bine e ca pe măsură ce apar, acestea să fie rezolvate. Iar, mai apoi, să rămână rezolvate. Să nu te reîntorci iar și iar la trecut, să nu îi reamintești de fiecare dată când greșește la toate celelalte greșeli ci mai degrabă să privești mereu în viitor, ocupându-te strict de prezent.
Discutați frecvent despre voi
Foarte importantă e comunicare și poate și mai importantă, este comunicarea cu privire la relația voastră. Stabiliți de comun acord și cu regularitate sesiuni de discuții în care să dezbateți teme comune vieții de cuplu, teme care să includă nu doar trăirile, nevoile și emoțiile fiecăruia ci și problemele recurente, soluțiile posibile si evident, viziunea pe care o aveți despre viitor, locul în care vă vedeți peste 1, 2 sau 5 ani. Dacă puteți face acest lucru o dată pe săptămână sau cel mult o dată la fiecare două săptămâni, vei descoperi relativ repede o îmbunătățire în felul în care interacționați, comunicați și vă raportați unul la celălalt.
Scris de Caesar
Despărțirile pot fi unele dintre cele mai greu de digerat experiențe din viață. Nu e nevoie să fii tu cea părăsită pentru a fi copleșită de sentimente negative și nici …
Citeste mai departe ›Majoritatea nu ne dorim să fim singuri și de aceea, ne căutăm mereu perechea potrivită. Uneori avem noroc și găsim repede, alteori, suntem nevoiți să trecem prin nenumărate alte relații …
Citeste mai departe ›O ceartă nu e un capăt de lume într-o relație matură. Contează nu să o eviți pentru că de multe ori nu vei putea face acest lucru, ci să o …
Citeste mai departe ›Puține sunt cuplurile care nu se confruntă cu probleme niciodată. Poate că nici nu există așa ceva, cu siguranță trebuie să te gândești mult și bine pentru a veni cu …
Citeste mai departe ›Să menții o relație pe linia de plutire nu e ușor dar nici imposibil însă e nevoie de muncă constantă din partea ambilor parteneri. E nevoie de comunicare, de compromisuri …
Citeste mai departe ›Nu toate relațiile se dovedesc a fi echilibrate și fericite pentru că nimeni nu are o intuiție atât de perfectă pentru a evalua un potențial partener încă de la început, …
Citeste mai departe ›