Relatii
Nicio relație nu începe cu stabilitatea și siguranța pe care o au cele de lungă durată după mulți ani de construcție și comunicare. Majoritatea cuplurilor trec printr-o serie de etape, mare parte dintre ele cât se poate de naturale și binevenite în raport cu timpul și nevoia de a solidifica relațiile. Despre aceste etape cu aspect pozitiv vom discuta cu această ocazie, mai precis despre cele mai importante 4 dintre ele:
Prima etapă: Fluturașii din stomac
Este perioada de început de relație care poate dura de la câteva luni la câțiva ani, în funcție de o mulțime de alți factori care în contextul acestui articol sunt irelevanți. Ce contează aici este că această etapă nu definește relația. În această perioadă cei doi parteneri se bazează mai degrabă pe pornirile de moment, pe atracția fizică și mai puțin pe lucrurile care îi fac cu adevărat să fie împreună. Evident, această etapă poate fi nu doar prima ci și ultima în cazul în care odată cu dispariția pasiunii de la început nu mai rămâne mimic.
Etapa a doua: Confortul
Dacă totul decurge bine în primele luni, cei doi parteneri vor intra inevitabil într-o zonă de confort în care, cel puțin în ceea ce privește relația lor, vor scăpa de grija zilei de mâine. E o relaxare binevenită după tot ceea ce se întâmplă la început, după avalanșa de emoții și trăiri care de multe ori ne împiedică să facem și cele mai banale lucruri pe care le făceam de obicei în viața de zi cu zi.
Etapa a treia: Întrebările
Inevitabil, la un moment dat începem să ne punem și întrebări cu privire la relație, la viitorul împreună, la calea pe care o vom lua de acum înainte. Nu sunt neapărat întrebări izvorâte din îndoială ci mai degrabă din curiozitate și din nevoia de a coborî cu picioarele pe pământ, de a face planuri pe termen lung, de a găsi echilibrul în viața de cuplu. Sigur, pot apărea și întrebări ca urmare a unor îndoieli însă acestea nu sunt calificabile drept un stadiu al relației, ele putând apărea oricând pe parcursul acesteia.
Etapa a patra: Stabilitatea
Atunci când partenerii și-au deschis complet căile de comunicare, au reușit să își răspundă unul altuia celor mai importante întrebări și se cunosc bine unul pe celălalt, intervine și starea de stabilitate sau de echilibru, cea mai importantă și mai îndelungată etapă a relației. Mare atenție însă, pentru a păstra acest echilibru e nevoie de comunicare continuă, de deschidere și sinceritate și mai ales de respect reciproc și o atitudine pozitivă și proactivă în ceea ce privește partenerul de viață și relația.
Scris de Caesar
Fie că tocmai ce ai ieșit dintr-o relație, fie că preferi singurătatea, să petreci timp bucurându-te de propria companie nu poate fi niciodată un lucru rău. De ce? Ei bine, …
Citeste mai departe ›Viața de cuplu poate fi foarte repede afectată de rutină, mai ales în cazurile în care cei doi parteneri încep încetul cu încetul să renunțe la activitățile romantice și să …
Citeste mai departe ›Cu toții ne dorim să fim mereu aproape de cei dragi însă uneori, pur și simplu trebuie să ne mulțumim cu altceva. Fie că partenerul s-a relocat în alt oraș …
Citeste mai departe ›Pentru ca o relație să funcționeze e nevoie de echilibru. Un echilibru care poate fi ușor rupt atunci când unul dintre parteneri manifestă tendințe narcisiste, egoiste, egocentriste. Azi vom discuta …
Citeste mai departe ›Despărțirile sunt și pot fi dureroase chiar și atunci când ești conștientă că lucrurile nu mai funcționează și îți dorești să faci acest pas. Brusc, trebuie să te obișnuiești cu …
Citeste mai departe ›O relație poate supraviețui în timp și poate fi chiar mulțumitoare pentru ambii parteneri însă cu siguranță îți dorești mai mult de atât. Îți dorești o relație fericită, echilibrată, în …
Citeste mai departe ›