Relatii
Nicio relație nu seamănă cu alta, fie că discutăm despre relațiile romantice, de prietenie, dintre membrii unei familii ori cu colegii de la locul de muncă. Prin urmare, e dificil să anunțăm reguli universal valabile care să ne ajute în orice situație, indiferent de persoana din fața noastră. Am spus însă că e dificil, nu și imposibil. Pentru că, sunt câteva lucruri pe care le poți face și care pot schimba în bine relațiile cu ceilalți care nu depind de nimic altceva decât de disponibilitatea ta de a face câteva mici schimbări de atitudine sau comportament, în cazul în care nu le-ai făcut deja. Iată exemplele noastre:
Ghidează-te după propriile tale valori și nu după felul în care se comportă celălalt
Sigur, sunt șanse ca în acest fel unii dintre cei pe care îi consideri apropiați să înceapă să se distanțeze. Asta nu e însă problema ta. Și nici nu ar trebui să fie. Setul personal de valori e poate cel mai important lucru pe care îl deții. Iar, pentru a avea parte de o relație pozitivă cu o altă persoană, e nevoie de acceptare și înțelegere din acest punct de vedere. Prin urmare, nu renunța niciodată la cine ești doar pentru că ai putea răni pe cineva.
Nu îi trata pe ceilalți așa cum vrei tu să fii tratată. Tratează-i așa cum își doresc ei să fie tratați
De ce? Ei bine, cu siguranță sunt o mulțime de lucruri care îți plac doar ție sau care țin de propria ta personalitate. Nu există nici un fel de regulă în societatea umană potrivit căreia un lucru plăcut pentru cineva să fie la fel de plăcut pentru toți ceilalți ba chiar dimpotrivă, e cât se poate de greu să găsești o persoană care să rezoneze cu tine din toate aceste puncte de vedere. Prin urmare, fii atentă la nevoile celorlalți și adaptează-ți comportamentul în funcție de acestea. Sigur, există și excepție, iar aici ne reîntoarcem la punctul de mai sus: cu excepția cazului în care trebuie să îți încalci propriile valori.
Abordează fiecare relație cu curiozitate și o minte deschisă
Unul dintre cele mai importante lucruri într-o relație este cunoașterea. Pentru ca acest proces să fie unul constructiv însă e nevoie de comunicare dar și de curiozitate și o minte deschisă. Mintea deschisă ne permite comunicare sinceră iar curiozitatea deschide drumul către cunoaștere prin intermediul întrebărilor și răspunsurilor dar și a unui plus de atenție pe care îl acordăm persoanei respective în toate aspectele vieții de zi cu zi.
Scris de Caesar
Fie că tocmai ce ai ieșit dintr-o relație, fie că preferi singurătatea, să petreci timp bucurându-te de propria companie nu poate fi niciodată un lucru rău. De ce? Ei bine, …
Citeste mai departe ›Viața de cuplu poate fi foarte repede afectată de rutină, mai ales în cazurile în care cei doi parteneri încep încetul cu încetul să renunțe la activitățile romantice și să …
Citeste mai departe ›Cu toții ne dorim să fim mereu aproape de cei dragi însă uneori, pur și simplu trebuie să ne mulțumim cu altceva. Fie că partenerul s-a relocat în alt oraș …
Citeste mai departe ›Pentru ca o relație să funcționeze e nevoie de echilibru. Un echilibru care poate fi ușor rupt atunci când unul dintre parteneri manifestă tendințe narcisiste, egoiste, egocentriste. Azi vom discuta …
Citeste mai departe ›Despărțirile sunt și pot fi dureroase chiar și atunci când ești conștientă că lucrurile nu mai funcționează și îți dorești să faci acest pas. Brusc, trebuie să te obișnuiești cu …
Citeste mai departe ›O relație poate supraviețui în timp și poate fi chiar mulțumitoare pentru ambii parteneri însă cu siguranță îți dorești mai mult de atât. Îți dorești o relație fericită, echilibrată, în …
Citeste mai departe ›