Casatorie
Decizia de a te căsători e una cât se poate de importantă, chiar dacă în zilele de azi, actul în sine nu reprezintă și o sentință „pe viață” pe care trebuie să o accepți indiferent de circumstanțe. Chiar și așa, liberi cum suntem, luăm de multe ori hotărâri care ne dăunează. Iar atunci când hotărârea implică și o legătură care poate fi desfăcută doar în mod legal, aceasta capătă cu atât mai multă importanță. Care sunt motivele greșite/eronate de a te căsători? Iată câteva exemple:
Presiunea familiei/ prietenilor
Niciodată, dar niciodată, nu trebuie să iei o asemenea decizie, doar pentru că alte persoane consideră că ar trebui să o iei, pentru că îl plac pe partenerul tău sau pentru că pun presiune pe tine din cauza vârstei sau a situației lor sociale. Decizia de a te căsători trebuie să vina de la tine și numai de la tine. Doar tu știi ce e bine pentru tine, ce trebuie să faci și care îți sunt planurile pe termen scurt, mediu sau lung.
Alegi un „opus” crezând că îl poți schimba
Adevărul este că nimeni nu se schimbă. Nu atunci când e vorba despre propria personalitate, propriul eu. Pentru a putea construi ceva solid și echilibrat alături de o altă persoană e nevoie de mult mai mult decât de atracția fizică de la început. E nevoie de compatibilitate. În cazul în care această compatibilitate nu există, e cât se poate de stupid să îți închipui că o poți crea în timp, modelându-ți partenerul după chipul și asemănarea ta. Evident că nu o vei face. Niciodată.
Ignori semnalele de alarmă serioase
Nimeni nu e perfect, cu toții greșim dar asta nu înseamnă că trebuie să accepți orice. Pe parcursul unei relații, ajungi să îți cunoști partenerul din ce în ce mai bine. Iar, atunci când există incompatibilitate pe termen lung, o mulțime de semnale de alarmă ți se vor dezvălui rând pe rând. Nu le ignora, oricât de mare ar fi dragostea și pasiunea de la început. Ele nu vor dispărea dar pe măsură ce sentimentele se așază, vor deveni mai proeminente.
Te căsătorești pentru că îți dorești acest lucru
Una este să îți dorești o familie și un soț și cu totul altceva să o faci cu persoana nepotrivită. Nu confunda cele două lucruri. Îți poți dori ceva serios, poți crede în permanența unei căsnicii fericite și echilibrate dar în același timp, trebuie să fii conștientă de faptul că nu orice bărbat care îți propune acest lucru e și cel potrivit pentru a-i spune „da”.
Scris de Caesar
Nu există relație fără probleme. Asta nu înseamnă însă că toate relațiile sunt din start sortite eșecului. Ba chiar dimpotrivă, problemele ne ajută să ne apropiem mai mult unii de …
Citeste mai departe ›Nu e ușor să fii într-o relație de lungă durată, cu atât mai puțin într-o căsnicie, unde toți avem așteptări mari și trebuie să ne implicăm pe măsură. Îți poți …
Citeste mai departe ›O căsnicie nu e niciodată un drum lin, lipsit de obstacole. Ba chiar dimpotrivă, nenumărate obstacole și intersecții apar pe parcurs, neînțelegeri și probleme care pot pune bețe în roate …
Citeste mai departe ›Așteptările dăunează grav relațiilor atunci când sunt nerealiste. Și nerealiste sunt ele de obicei, fiind generate de tradiții, educație, de ceea ce vedem în jur sau de filmele și cărțile …
Citeste mai departe ›E nevoie de multe sacrificii și compromisuri pentru a face o căsnicie să funcționeze, pe lângă sentimentele de iubire și înțelegerea cu care începe relația. Pe de altă parte, lucrurile …
Citeste mai departe ›