Casatorie
Am discutat in nenumarate randuri despre importanta cererii in casatorie, despre cat de bine trebuie cantarita aceasta decizie inainte de a o lua. E un pas major in viata si de aceea, trebuie sa fii cu adevarat sigura ca vrei sa il faci. Prin urmare, cu aceasta ocazie, vom incerca sa ne adaptam sfaturile unor date statistice si studii care fac lumina in mare masura in ceea ce priveste sansele une casnicii sau a unei relatii serioase ce presupune traiul in comun al celor doi parteneri.
E bine sa astepti
Potrivit unui studiu realizat de catre Universitatea din Carolina de Nord, SUA, cu cat asteptam mai mult pentru a lua decizia de a ne muta impreuna ori de a ne casatori, cu atat mai bine. Studiul respectiv releva faptul ca cuplurile care se casatoresc foarte tineri, inainte de a implini varsta de 20 de ani, au sanse de a divorta in perioada imediat urmatoare de 60%. Aceste sanse scad cu pana la jumatate pentru cuplurile care se casatoresc dupa varsta de 23 de ani. Prin urmare, e nevoie de maturitate, un ingredient mult mai important decat dragostea pasionala de la 18 ani.
Indragosteala de la inceput este de scurta durata
Mai precis, aceasta perioada de miere dureaza in medie un an iar aceasta cifra ne-a fost dezvlauita in urma unui studiu realizat la universitatea din Pavia, Italia. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, avand in vedere cele spuse si mai sus, e important sa astepti inainte de a lua decizia de a te casatori. La inceput, sansele de a gandi obiectiv sunt extrem de mici insa odata ce sentimentele se aseaza, conteaza ce anume ramane in urma lor. In cazul in care exista compatibilitate, respect, comunicare si intelegere intre cei doi parteneri, sansele de a continua relatia si de a o trece la nivelul urmator sunt evident, mult mai ridicate decat in cazul in care relatia s-ar fi bazat doar pe atractia si pasiunea de la inceput.
Diferenta de varsta
Un studiu realizat de asemenea in Statele Unite, care a urmarit evolutia in timp a peste 3000 de cupluri, ne dezvaluie inca un lucru extrem de interesant si in acelasi timp important pentru cei care intentioneaza sa se casatoreasca sau sa se mute impreuna cu partenerii lor de viata: Cu cat diferenta de varsta este mai mica intre parteneri, cu atat mai mari sunt sansele ca relatia sa reziste in timp. Implicit, cu cat diferenta de varsta este mai mare, cu atat mai mici sunt si sansele de a dezvolta o relatie de lunga durata. Principalul factor care contribuie la aceasta concluzie este diferenta dintre generatii. Oamenii de varste apropiate au in comun un istoric, o etapa din evolutia normala a societatii, valori si cultura similare.
Scris de Caesar
Divortul reprezinta o etapa importanta in viata unui om, etapa comparabila cu cea a casatoriei, nu ins ala fel de entuziasmanta. Dincolo de trairile emotionale insa, decizia de a pune …
Citeste mai departe ›Divortul reprezinta o decizie su ulterior un proces cu impact major asupra noastra atat in ceea ce priveste viata de zi cu zi si rutinele zilnice cat si starea de …
Citeste mai departe ›Casatoria este un pas major pe care ai ocazia, cu putin noroc, sa il faci o singura data in viata. Ei bine, nu e vorba doar de noroc, e nevoie …
Citeste mai departe ›E greu sa te gandesti la divort ca la o experienta usoara. Nu e deloc o decizie pe care sa o iei din motive pozitive si in cele din urma, …
Citeste mai departe ›Ca si finalitate a unei relatii, divortul este probabil cel mai greu de digerat si asta pentru ca de cele mai multe ori implica un efort mai mare dar si …
Citeste mai departe ›Divortul reprezinta o finalitate pe care nici un cuplu nu si-o doreste si cu atat mai putin si-o poate imagina la inceput, in perioada asa-zisa de aur a relatiei. Uneori …
Citeste mai departe ›